neljapäev, 14. juuli 2016

selle suve koriluspostitus

Tüütu nohu, vati sees olemise tunne ning lõputu köhimine ei ole kuskile kadunud. Sama seis ka Mesilasel ja täna perearstil selgus, et oleme kahekesi omale koju ühe vahva viiruse pidada võtnud. Einotänks :)

See aga pole vabandus, et hoiduda koriluseperioodi toimingutest. Nii olen ma haige olemist trotsinud ja 
- sisse soolanud 30 kg kurki (hapnevad paar päeva, et siis peagi kuumutamist-kaanetamist oodata);
- keetnud moosiks, teinud toormoosiks ja puhastanud terveid marju sügavkülma 18 kg vaarikaid (12 kg veel tulemas);
- korjanud, puhastanud ja sügavkülma saatnud 2,5 ämbritäit herneid.

Põhiline, mis minu aias vohab peale umbrohu, on suvikõrvits ja vaene härra peab nüüd seda menüüst ilmselt tükil ajal eest leidma. Ämm ootab mind oma tikripõõsast tühjaks korjama, mis tähendab, et mitu pangetäit tikreidki tuleb siis moosiks keeta. Eelmise aasta tikri-piparmündi ja ka tikri-porgandi moosid mõlemad olid väga head ja mõnusad hommikupudru peal. Kurke tahaks ka veel vähemalt 20 kg sisse soolata. Mis teha, kui need mulle hirmsasti maitsevad ja talvel on nii hea krõmpsutada. Ma sain 30 kg kurkidest 64 liitrist purki ja 5-liitrise laia suuga purgi täie värsket haput peale kauba. Liitrine purk on nii hull jändamine teha, aga väga mugav ja just paras suurus õhtusöögi kõrvale kahekesi ära süüa.

Ei, igav ei hakka. Aga väsimus nüüd murrab juba küll.


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tahaksid Sa nendest tikrimoosidest rohkem rääkida? loe: retsepti sooviks.

Mu tütrel mega-nohu praegu!Eelmisel nädalal oli laagris ja järgmisel on laagris... vahepeal siis 1 nohune nädal kodus. :(

Edu konservitsehhile! :)

Ruth Tartu tagant

herz ütles ...

Edu tarvis :)

Aga moosireteptid leidsin netist:
Piparmündiga: http://toidutare.ee/hoidised/moosid_ja_keedised/FEE4/
Porgandiga: http://toidutare.ee/hoidised/moosid_ja_keedised/18503/

Ja mõlemad olid väga head, mulle meeldisid.