Tüütu nohu, vati sees olemise tunne ning
lõputu köhimine ei ole kuskile kadunud. Sama seis ka Mesilasel ja täna
perearstil selgus, et oleme kahekesi omale koju ühe vahva viiruse pidada
võtnud. Einotänks :)
See aga pole vabandus, et hoiduda koriluseperioodi
toimingutest. Nii olen ma haige olemist trotsinud ja
- sisse soolanud 30 kg kurki (hapnevad
paar päeva, et siis peagi kuumutamist-kaanetamist oodata);
- keetnud moosiks, teinud toormoosiks ja
puhastanud terveid marju sügavkülma 18 kg vaarikaid (12 kg veel tulemas);
- korjanud, puhastanud ja sügavkülma
saatnud 2,5 ämbritäit herneid.
Põhiline, mis minu aias vohab peale
umbrohu, on suvikõrvits ja vaene härra peab nüüd seda menüüst ilmselt tükil
ajal eest leidma. Ämm ootab mind oma tikripõõsast tühjaks korjama, mis
tähendab, et mitu pangetäit tikreidki tuleb siis moosiks keeta. Eelmise aasta
tikri-piparmündi ja ka tikri-porgandi moosid mõlemad olid väga head ja mõnusad
hommikupudru peal. Kurke tahaks ka veel vähemalt 20 kg sisse soolata. Mis teha,
kui need mulle hirmsasti maitsevad ja talvel on nii hea krõmpsutada. Ma sain 30
kg kurkidest 64 liitrist purki ja 5-liitrise laia suuga purgi täie värsket
haput peale kauba. Liitrine purk on nii hull jändamine teha, aga väga mugav ja
just paras suurus õhtusöögi kõrvale kahekesi ära süüa.
Ei, igav ei hakka. Aga väsimus nüüd murrab
juba küll.
2 kommentaari:
Tahaksid Sa nendest tikrimoosidest rohkem rääkida? loe: retsepti sooviks.
Mu tütrel mega-nohu praegu!Eelmisel nädalal oli laagris ja järgmisel on laagris... vahepeal siis 1 nohune nädal kodus. :(
Edu konservitsehhile! :)
Ruth Tartu tagant
Edu tarvis :)
Aga moosireteptid leidsin netist:
Piparmündiga: http://toidutare.ee/hoidised/moosid_ja_keedised/FEE4/
Porgandiga: http://toidutare.ee/hoidised/moosid_ja_keedised/18503/
Ja mõlemad olid väga head, mulle meeldisid.
Postita kommentaar